Noordeuropareizen

Rondreis Ongerepte noorden van Ierland 2018

Een 8 daagse rondreis langs een combinatie van hotels en B&B's 2018

  • U bepaalt zelf op welke wijze u naar Ierland wilt reizen.
  • Een mooie reis door het noorden en door Noord- Ierland.
  • Geniet van het prachtige landschap en ervaar de Ierse tradities.
  • Rustig reis programma
image

Deze rondreis brengt u door het minder bekende, maar zeker niet minder mooie noorden van Ierland. Hier is de natuur nog ruig en ongerept, lijkt de tijd te hebben stilgestaan en beleeft u het Ierland ten tijde van de Kelten. De steden Dublin en Belfast worden afgewisseld met natuurschoon in het Glenveagh National Park en Connemara en niet te vergeten de Giant's Causeway.

 Hoogtepunten
- Londonderry
- Westport
- Donegal
- Glenveagh National Park
- Giant's Causeway
- Belfast
- Dublin

Een prachtige rondreis door Ierland die begint in het noorden, waar u ontdekt waarom de stad Belfast minstens even populair is als Dublin. In april 2012 is hier de nieuwe, spectaculaire Titanic Belfast Museum geopend. Daarna begint een grote rondrit langs vele bezienswaardigheden, zoals de beroemde Giant's Causeway, de heuvels en meren van Glenveagh, leuke oude stadjes historisch monumenten en het afwisselende landschap van Connemara. U sluit uw reis af in het bruisende Dublin.

Reisschema:

  • Dag 1: Start reis in Westport
  • Dag 2 en 3: Westport - Donegal, ca 170 km
  • Dag 4: Donegal - Londonderry, ca 110 km
  • Dag 5: Londonderry - Belfast, ca 195 km
  • Dag 6 en 7: Belfast - Dublin, ca 170 km
  • Dag 8: Einde reis

U kiest zelf op welke wijze u naar het noorden van ierland wilt reizen.
Met eigen auto en ferry (kies zelf welke ferryovertocht), per flydrive (vlucht en huurauto) of sluit deze mooie reis aan op uw reis door het zuidelijker gelegen deel van Ierland.
We helpen u op uw verzoek alle mogelijkheden.

Routebeschrijving

Dag 1: Westport/Castlebar

De rondreis start in het westen van Ierland, in het plaatsje Westport. Westport is de toegangspoort tot het ongerepte Connemara met de Kylemore Abbey, het meest gefotografeerde kasteel van Ierland. U overnacht in de omgeving van Westport.

Dag 2 en 3: Westport - Donegal, ca. 170 km

U rijdt door County Mayo, met haar woeste landschap van meren, rivieren en bergen. Langs het gezellige Bundoran verder naar Donegal, bekend van het Donegal tweed en Donegal Castle. Ook kunt u een bezoek brengen aan Ardara, het centrum van de weefkunst in Donegal. Bezoek de mooie bergen van het Glenveagh National Park, dat bescherming biedt aan de grootste kudde edelherten van het land. Ook Glenveagh Castle, aan de oever van Lough Veagh, is een bezoek waard. Verken één van de mythische eilanden bij de noordwestkust van Ierland, zoals Tory Island of Aran Island. Bij Bloody Foreland en bij Bunbeg heeft u een prachtig uitzicht over de kust en de Atlantische Oceaan. Ook kunt u een mooie wandeling maken naar de top van Slieve League, de hoogste kliffen van Europa, met het gelijknamige kasteel.

Dag 4: Donegal - Londonderry, ca. 110 km

Na het ontbijt vervolgt u uw route naar het ommuurde Londonderry, oftewel Derry. Maak in Derry zeker een wandeling langs kanonnen en wachttorens op de grote verdedigingswallen van 8 meter hoog en op sommige plaatsen wel 9 meter dik. Bezoek ook de Mussenden Temple, boven op een zeerots met adembenemend uitzicht op de omgeving.

Dag 5: Londonderry - Belfast, ca. 195 km

Via de prachtige kust rijdt u naar de wereldberoemde Giant's Causeway, een unieke verzameling door de natuur gevormde zeskantige basaltblokken, met een nabijgelegen touwbrug. Vlakbij ligt 's werelds oudste whiskeydistilleerderij Bushmills, waar u de beroemde whiskey kunt proeven. Daarna verder naar Belfast, een verrassende stad met Belfast Castle, imposante Victoriaanse gebouwen, de Grand Opera, musea, uitstekende restaurants, gezellige pubs en een indrukwekkende geschiedenis. Breng een bezoek aan het in 2012 geopende Titanic Experience. Een indrukwekkend modern museum over de beroemde passagiersschip dat in 1912 op haar fatale eerste reis zonk. Met de modernste interactive technieken wordt het verhaal van het ontwerp van het schip, de tragische reis en de vondst van het wrak uitgebeeld

Dag 6 en 7: Belfast - Dublin, ca. 170 km

Vanaf Belfast rijdt u zuidelijk naar de hoofdstad van Ierland. U heeft twee dagen om Dublin te ontdekken. Trinity College, het mooie Book of Kells in de Old Library en Dublin Castle zijn enkele bezienswaardigheden. In de wijk Temple Bar struikelt u over de restaurants, pubs, kleine winkeltjes en galeriën. Even buiten Dublin kunt u een mooie tocht maken door de Wicklow Mountains met een bezoek aan de schitterende tuinen van Powerscourt.

Dag 8: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. De dichtstbijzijnde ferryhaven is Dublin of Dun Laoghaire, op ca. 10 km ten zuiden van Dublin.

 .

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Uw hotels en B&B's
Gedurende deze reis verblijft u 5 nachten in goede middenklasse hotels en 2 nachten in een Bed & Breakfast in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Indien u tijdens de rondreis in de authentieke, sfeervolle landhuizen wilt verblijven (de Ierse Manor Houses & Country Hotels, vraag ons om een prijsopgave via de e-mail.

Overnachtingen
1 x omgeving Westport, Mill Times Hotel
2 x Donegal, Bed & Breakfast
1 x Londonderry, Tower Hotel
1 x Belfast, Ibis Hotel
2 x Dublin, Sandymount Hotel

Vervoer

U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar (Noord)Ierland reist. Met eigen vervoer of met het vliegtuig en huurauto. Ons advies is met eigen auto en ferry. De rondreis kan gebruikt worden in combinatie met andere reizen.

 

Prijzen 2018
 

Prijzen per persoon
8-daagse Rondreis Ongerepte noorden van Ierland 2018
Prijs p.p. in 2-pers.kamer met eigen auto (excl. ferry of flydrive) in hotels l/b
1/1-2018 - 31/3-2018 € 419
1/4-2018- 30/4-2018 € 445
1/5-2018 - 30/6-2018 € 495
1/7-2018 - 31/8-2018 € 509
1/9-2018 - 30/9-2018 € 495
1/10-2018- 31/10-2018 € 445
1/11-2018- 31/12-2018 € 419
Prijs p.p. in 2-pers.kamer met flydrive of ferryovertochten
1/1-2018– 31/12-2018 prijs op aanvraag.
Wij kunnen alle mogelijkheden voor u reserveren.

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

Inbegrepen: 7 overnachtinget in een 2-persoonskamer met douche/toilet en Iers ontbijt (5 x hotel en 2 x B&B)

Niet inbegrepen: Vervoer van en naar Ierland. Entree en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Het Ongerepte noorden van Ierland en vermeld in het tekstvak (Opmerkingen) uw gewenste wijze om naar ierland te reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.