Noordeuropareizen

Rondreis Noordkaap

Noordkaaprondreis Kjell.
Genieten van Finland, Zweden en Noorwegen 2018

20- of 25-daagse rondreis naar de Noordkaap langs hotels inclusief retourovertochten met Stena Line Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn, Silja Line Stockholm-Turku

 

 • Langs finse meren, Zweedse bossen en Noorse Fjorden
 • Uitgebreide Noordkaapreis
 • Prachtige natuur en drie hoofdsteden: Stockholm, Helsinki en Oslo
 • walvissen spotten op de Lofoten

Geniet van het eindeloze zomerlicht boven de poolcirkel. Deze reis voert u door een steeds veranderend maar altijd magnifiek landschap. Je doorkruist Zweden, Finland en Noorwegen: Scandinavië in alle diversiteiten. Op grote delen van de reis is de stilte uw reisgezel, maar u ontdekt ook de mooiste Scandinavische steden. U maakt soms lange autoritten, maar bijna elke rit is vol prachtige uitzichten. Een onvergetelijke reis!
Deze rondreis is nu nog completer, met o.a. extra ferry-overtochten, ontbijt bij de overtochten inbegrepen en extra overnachtingen: in Helsinki, in de oude Noorse Koningsstad Trondheim en in Tromsø, de noordelijkste universiteitsstad ter wereld. Je ontdekt dus niet alleen de schitterende natuur, maar ook de mooiste steden, inclusief drie hoofdsteden.
De 20-daagse reis is te verlengen met extra nachten in 5 verschillende plaatsen tot een 25-daagse reis.

Reisschema:

 • Dag 1: Reis naar Kiel. Inschepen Stena Line Kiel-Göteborg.
 • Dag 2:Göteborg-Stockholm (ca 470 km).
 • Dag 3:Stockholm-Turku, overtocht Silja Line
 • Dag 4:Turku-Helsinki (ca 165 km).
 • Dag 5:Helsinki-Kuopio (ca 390 km).
 • Dag 6:Kuopio-Rovaniemi (ca 505 km).
 • Dag 7:Rovaniemi.
 • Dag 8:Rovaniemi-Saariselkä (ca 260 km).
 • Dag 9: Saariselkä-Skaidi (ca 345 km).
 • Dag 10:Skaidi-Tromsø (ca 395 km).
 • Dag 11: Tromsø-Leknes (ca 490 km).
 • Dag 12:Leknes.
 • Dag 13:Leknes-Bodø (ca 160 km).
 • Dag 14:Bodø-Mosjøen (ca 320 km).
 • Dag 15:Mosjøen-Trondheim (ca 395 km).
 • Dag 16:Trondheim.
 • Dag 17:Trondheim-Skeikampem (ca 325 km).
 • Dag 18:Skeikampen-Oslo (ca 230 km).
 • Dag 19:Oslo-Frederikshavn. Stena Line afvaart ca 19.30 uur..
 • Dag 20:Frederikshavn- terugreis naar Nederland (ca 1000 km)..

De reis is ook als 25-daagse reis te boeken.
U verblijft dan op 5 plaatsen een nacht langer, n.l. in:

1 nacht in Stockholm
1 nacht in Helsinki
1 nacht in Skaidi
1 nacht in Leknes (Lofoten)
1 nacht in Oslo


Terug naar andere Finland rondreizen.  Terug naar home.

Routebeschrijving

Dag 1: Utrecht/Brussel - Kiel

Utrecht/Brussel - Kiel (ca. 530/680 km)
Vandaag vertrek je vanuit Nederland naar Kiel voor de overtocht met Stena Line naar Göteborg. Je vertrekt om 18:45 en overnacht aan boord.

Dag 2: Göteborg - Stockholm

Göteborg - Stockholm (ca. 470 km)
Na aankomst (rond 09.00 uur) in Göteborg rijd je dwars door Zweden naar Stockholm. Geniet van het uitgestrekte landschap onderweg! Je passeert o.a. het Vätternmeer, het een na grootste meer van Zweden. Je verblijft 1 nacht in Connect Hotel Stockholm (of gelijkwaardig)

Bij de 25-daagse variant verblijf je 2 nacht in Connect Hotel Stockholm.

Dag 3: Stockholm - Turku (overtocht)

Stockholm, een van de mooiste steden ter wereld! Vandaag kun je dat met eigen ogen zien. Ga eens naar Djurgården, een stadsdeel in het oosten met verschillende musea en restaurants. Het verkennen van de nauwe straatjes van Gamla Stan is ook een aanrader.

Om uiterlijk 18:30 uur dien je aanwezig te zijn bij de check-in van Silja Line voor de overtocht naar Turku in Finland. 
Je overnacht aan boord.

 

Dag 4: Turku - Helsinki

Turku - Helsinki (ca. 165 km)
Nadat je 's ochtends om ca. 07.00 uur bent aangekomen in Turku, rijd je naar Helsinki, de hoofdstad van de design (en van Finland natuurlijk!). Geniet van de fascinerende design en architectuur. Drink wat op het Marktplein en bezoek de Lutherse Domkerk. Je verblijft hier 1 nacht in Original Sokos Hotel Presidentti (of vergelijkbaar).

Bij de 25-daagse variant verblijf je 2 nachten in Original Sokos Hotel Presidentti (of vergelijkbaar).

Dag 5: Helsinki - Kuopio

Helsinki - Kuopio (ca. 390 km)
Heb je je telraam bij de hand? Vandaag is het meren tellen! Je rijdt door het prachtige Finse merengebied naar Nurmes in het folkloristische Oost-Karelië, bekend vanwege haar gastvrije bevolking en typische Karelische architectuur. Je verblijft 1 nacht in Original Sokos Hotel Puijonsarvi (of vergelijkbaar).

Dag 6: Kuopio - Rovaniemi

Kuopio - Rovaniemi (ca. 505 km)
De tocht voert verder noordwaarts naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, dat praktisch op de poolcirkel ligt. Je verblijft 2 nachten in Original Sokos Hotel Vaakuna (of vergelijkbaar).

Dag 7: Rovaniemi

Aan de oever van de Ounasjoki, in het centrum van Rovaniemi, ligt het Arktikum. Dit museum en wetenschapscentrum is een architectonisch hoogstandje. Het museum geeft een kijkje in de geschiedenis, cultuur en manier van leven van de bewoners van Fins Lapland.  

Voor een ontmoeting met de kerstman zit je ook goed in Rovaniemi want dit is zijn woonplaats! Zoek je 'm op?

Dag 8: Rovaniemi - Saariselkä

Rovaniemi - Saariselkä (ca. 260 km)
Je vervolgt je reis door Fins Lapland en gaat naar Saariselkä. Inmiddels zit je ruim 250 km boven de poolcirkel Je verbli. Het nabij gelegen UKK Nationaal Park is ideaal om te hiken. Je verblijft 1 nacht in Holiday Club Saariselkä (of vergelijkbaar).

Dag 9: Saariselkä - Skaidi

Saariselkä - Skaidi (ca. 345 km)
Vandaag reis je richting de Noordkaap. Rijd voorzichtig! Je kunt zomaar een rendier voor de auto hebben. Bij helder weer is het een aanrader om 's avonds laat naar het Noordkaapplateau te gaan, zodat je vanaf daar de middernachtzon kunt zien. Je verblijft hier 1 nacht in het Skaidi Hotel (of vergelijkbaar).

Bij de 25-daagse variant verblijf je 2 nacht in het Skaidi Hotel (of vergelijkbaar).

Dag 10: Skaidi - Tromsø

Skaidi - Tromsø (ca. 395 km)
Welkom in de noordelijkste universiteitsstad ter wereld, de stad met de noordelijkste kathedraal en de noordelijkste bierbrouwerij ter wereld. De stad was het startpunt van diverse poolexpedities en is bovendien een levendige studentenstad. De bijnaam 'het Parijs van het Noorden' is misschien wat overdreven, maar Tromsø heeft wel degelijk diverse interessante musea. Je verblijft 1 nacht in Thon hotel Tromsø (of vergelijkbaar).

Dag 11: Tromsø - Leknes

Tromsø - Leknes (ca. 490 km)
Op naar de Lofoten! Deze archipel, met z'n puntige sprookjesachtige bergen, is wel eens de 'mooiste eilandengroep ter wereld' genoemd. Vanuit Leknes kun je zelf ontdekken wat dit gebied zo bijzonder maakt. Je verblijft hier 2 nachten in het Best Western Lofoten Hotel (of vergelijkbaar).

Bij de 25-daagse variant verblijf je 3 nachten in het Best Western Lofoten Hotel (of vergelijkbaar).

Dag 12: Leknes

Ontdek de adembenemende Lofoten. Uitgestrekte landschappen, prachtige fjorden en meren.

Dag 13: Leknes - Bodo

Leknes - Bodø (ca. 160 km)
Vanuit Moskenes neem je de boot. Langzaam maar zeker keer je terug richting de poolcirkel. Bodø is de eerste grote stad boven de poolcirkel. In Bodø kun je een bezoek brengen aan het Luchtvaartmuseum, dat in de vorm van een propeller is gebouwd. Wil je een goede indruk krijgen van Bodø en haar prachtige ligging, ga dan naar Rønvikfjellet. Vanaf 150 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht en bij helder weer kun je zelfs de Lofoten zien liggen. Je verblijft 1 nacht in Thon hotel Nordlys (of vergelijkbaar).

Dag 14: Bodo - Mosjøen

Bodo - Mosjøen (ca. 320 km)
Je passeert weer de poolcirkel en verlaat het land van de middernachtzon. Over de E6 zuidwaarts naar Mosjøen. Mosjøen is een rustig plaatsje aan een uitloper van het fjord. Bekend is de Sjøgata, het oudste gedeelte van de stad dat bestaat uit houten handelshuizen, aanlegsteigers en voorraadschuren uit de 18e en 19e eeuw. Je verblijft 1 nacht in het Fru Haugans hotel (of vergelijkbaar).

Dag 15: Mosjøen - Trondheim

Mosjøen - Trondheim (ca. 395 km)
Via Steinkjer rijd je naar Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen, waar je de houten pakhuizen langs de rivier de Nidar en de brug Gamle Bybruen kunt bewonderen. De beroemdste bezienswaardigheid van deze oude koningstad is de Nidarosdom, waar diverse koningen werden gekroond. Het is de grootste kathedraal van Noorwegen. Trondheim heeft niet alleen een rijk verleden, maar ook een bruisend heden: het is een van Noorwegens belangrijkste studentensteden.
2 overnachtingen in Comfort hotel Trondheim (of vergelijkbaar).

Dag 16: Trondheim

 Verken vandaag de voormalige hoofdstad van Noorwegen! Trondheim heeft diverse musea die de moeite waard zijn. Leuk is een uitstapje naar de vesting Munkholmen gelegen op een eilandje in de fjord. Vanaf de Tyholt-toren hebt u een prachtig uitzicht over Trondheim en wijde omgeving. Trondheim heeft niet alleen een rijk verleden, maar ook een bruisend heden: het is een van Noorwegens belangrijkste studentensteden.

Dag 21: Trondheim - Skeikampen

Trondheim - Skeikampen (ca. 325 km)
Geniet van de prachtige natuur rond Skeikampen. Dit berggebied is bijzonder geliefd bij wandelaars. Bij Skeikampen ligt het kleinste nationale park van Noorwegen, Ormtjernkampen Nasjonalpar. Dit is een beschermd berggebied van slechts 9 hectare. Er leven vooral veel elanden.

Dag 18: Skeikampen - Oslo

Skeikampen - Oslo (ca. 230 km)
Vandaag rijd je naar Oslo. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Vigeland Beeldenpark. Of neem een kijkje bij het spraakmakende moderne operagebouw dat diverse internationale architectuurprijzen heeft gewonnen.

Heb je meer tijd om de Noorse hoofdstad te ontdekken? Bezoek dan het Vikingschip Museum of neem een kijkje bij de skischans van Holmenkollen, waar je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad hebt?
Je verblijft 1 nacht in het Scandic Holmenkollen Park Hotel (of vergelijkbaar) aan de rand van Oslo.

Bij de 25-daagse variant verblijf je 2 nachten in het Scandic Holmenkollen Park Hotel (of vergelijkbaar).

Dag 19: Oslo - Frederikshavn

Oslo - Frederikshavn (boot)
Om ca. 19.30 uur vertrek je met Stena Line van Oslo naar Frederikshavn.
Overnachting aan boord.

Dag 20: Frederikshavn - Utrecht/Brussel

Frederikshavn - Utrecht/Brussel (ca. 945/1095 km)
Aankomst in Frederikshavn om ca. 07.30 uur en terugreis naar Nederland.

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, boeken wij u een gelijkwaardig alternatief in.

Vervoer

Deze reis is op basis van eigen vervoer. en verschillende ferry overtochten.

Prijzen 2018

 

20-daagse Noordkaapries Finland, Zweden, Noorwegen in hotels
Prijzen per persoon 2018
2-pk l/o
1/5-2018 t/m 31/5-2018 en 1/9-2018 t/m 11/9-2018 € 1803
1/6-2018 t/m 31/8-2018 € 1933
25-daagse Noordkaapries Finland, Zweden, Noorwegen in hotels
Prijzen per persoon 2018
2-pk l/o
1/5-2018 t/m 31/5-2018 en 1/9-2018 t/m 6/9-2018 € 2263
1/6-2018 t/m 31/8-2018 € 2343

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • 16x of 21x overnachting in middenklasse hotels, verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
 • overtocht Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn met Stena Line met één auto
 • overtocht Stockholm-Turku met Silja Line met één auto
 • 3x overnachting in een binnenhut op basis van logies en ontbijt
 • 3x veerpont in Noorwegen
 • reisbeschrijving
 • ANWB-wegenatlas Zuid-Scandinavië (1 per reservering)
 • ANWB-reisgids Goud Noorwegen (1 per reservering)

Niet inbegrepen: Halfpension, Parkeer-, entree- en tolgelden

Optioneel bij te boeken:

 • halfpension in hotels (behalve in Stockholm, Tromsø en Trondheim, aan boord ferry's en in sommige periodes in Oslo).
 • Het is mogelijk om in Stockholm en Oslo een hotel in het centrum te boeken. Ook kunnen wij een hotel dichterbij de Noordkaap boeken.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

 • verblijf in een buitenhut op de overtochten Kiel-Göteborg, Stockholm-Turku en Oslo-Frederikshavn: € 69,- per persoon bij een bezetting van 2 personen. € 124,- bij een bezetting van 1 persoon.

Diner in hotels bij de 20-daagse reis:

 • 11x halfpension in hotels (behalve in Stockholm, Helsinki, Tromsø en Trondheim) € 279,- per persoon.
 • 10x halfpension in hotels (behalve in Stockholm, Helsinki, Tromsø,Trondheim en Oslo) € 249,- per persoon, indien u voor een hotel in centrum Oslo kiest.

Diner in hotels bij de 25-daagse reis:

 • 14x halfpension in hotels (behalve in Stockholm, Helsinki, Tromsø en Trondheim) € 365,- per persoon.
 • 12x halfpension in hotels (behalve in Stockholm, Helsinki, Tromsø,Trondheim en Oslo) € 309,- per persoon indien voor een hoetl in het centrum van Oslo kiest.

Diner aan boord:

 • dinerbuffet op de overtochten  Kiel-Göteborg, Stockholm-Turku en Oslo-Fredrikshavn: € 129,- per persoon

Centrum hotels
In Stockholm en Oslo wordt standaard een hotel geboekt aan de rand van de stad. Het is mogelijk om in het centrum te verblijven. Kies voor een upgrade. Meerprijs per persoon:

Stockholm - Scandic Klara Hotel (of gelijkwaardig)

 • bij de 20-daagse reis voor 1 nacht bij een bezetting van twee personen € 19,-, bij een bezetting van één persoon € 38,-
 • bij de 25-daagse reis voor 2 nachten bij een bezetting van twee personen € 38,-, bij een bezetting van één persoon € 75,-

Oslo - Thon Hotel Opera (of gelijkwaardig)

 • bij de 20-daagse reis voor 1 nacht bij een bezetting van twee personen € 22,-, bij een bezetting van één persoon € 14,-
 • bij de 25-daagse reis voor 2 nachten bij een bezetting van twee personen € 43,-, bij een bezetting van één persoon € 28,-

Het noordelijkste hotel in de rondreis ligt op circa 2 uur rijden van de Noordkaap in het plaatsje Skaidi. Je kunt er voor kiezen om dit hotel om te boeken naar een hotel op circa 30 minuten rijden van de Noordkaap in het plaatsje Honningsvåg. Meerprijs per persoon:

Noordkaap - Scandic Hotel Honningsvåg (of gelijkwaardig) 

 • bij de 20-daagse reis voor 1 nacht bij een bezetting van twee personen € 63,-, bij een bezetting van één persoon € 188,-
 • bij de 25-daagse reis voor 2 nachten bij een bezetting van twee personen € 125,-, bij een bezetting van één persoon € 375,-

Indien je in een hotel in het centrum en/of bij de Noordkaap wenst te verblijven, kun je dit  per e-mail  (info@scanbritain.nl) doorgeven of in het tekstvak van het offerte/ boekingsformulier vermelden.

Let op:
Personenauto´s tot 2 m hoogte zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 2 m dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er een toeslag (op aanvraag).

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 20-daagse of de 25-daagse Noordkaaprondreis Kjell door Zweden, Finland, Noorwegen langs hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.