Noordeuropareizen

“Wild Brown Bear Safari 2017” in Oost Finland.

Te boeken vanaf mei t/m september.

Te boeken als losse reis of in te bouwen in uw door uzelf samengestelde rondreis naar Finland.

  • Ontmoet de Wilde Bruine Beren in hun natuurlijke leefomgeving
  • Onvergetelijke belevenis en voor fotografie liefhebbers
  • Verblijf in leuk hotel

Ontmoet de Wilde Bruine Beren in hun natuurlijke leefomgeving, de "Wild Taiga". Het is een onvergetelijke belevnis en voor fotografie liefhebbers een het moment van hun leven om de beren te fotograferen.

Het Wild Taiga gebied is een uitgestrekt gebied met ongerepte wildernis, waar uitstekende “wildlife watching” en fotomogelijkheden wordt aangeboden. Onder begeleiding van een wilidernisgids is het een van de beste gebieden in Europa voor observeren en fotograferen van grote carnivoren in hun eigen natuurlijke leefomgeving. Geniet van de prachtige wildernis op uw wandeling en andere toeristische routes. Ontdek Kuhmo per kano zoals al velen dat voor u deden. Vul uw rugzak en ga op stap……. Geniet van een nachtje vissen in de midzomernachtzon. Voel u zelf een onderdeel van de natuur.

De wilde bruine beer in het wild ontmoeten is een onvergetelijke ervaring. Voor fotografen een moment om de foto van hun leven te maken vanuit de comfortabele en veilige hut, The ‘Brown Bear’, speciaal maakt voor het spotten van beren en andere wilde dieren als deveelvraat of ander groot wild. Er zijn 3 hutten aanwezig, waarvandaan u de dieren kunt spotten.

Programma

Dag 1:
aankomst to Kajaani airport, transfer to Kuhmo (1,5 uur optioneel) of aankomst met eigen auto in hotel. accommodatie als in arrangement omschreven. (Hotel Kalevala).
in de avond sauna en indoor Jacuzzi en  diner in het hotel restaurant.

Dag 2:
na het ontbijt introductie van het programma
Bezoek aan het Petola Nature Centre (groot Carnivoren centrum), waar u de permanente tentoonstelling “Predators on the prowl” vindt. Dit is een tentoonstelling met veelzijdigeinformatie over de Finse wilde dieren beer, wolf, veelvraat en lynx.
Om 14.30 transfer richting Russische grens voor Bear Watching. (In augustus en september vertrekt u wat eerder richting Russische grens). Bij aankomst in de hoofd lodge, informatie over de hutten en beren, en ook over de andere dieren wie u mogelijk kunt observeren. Om 17.00 vertrekken we vannaf het hoofdgebouw naar de hutten met een picnic pakket, uw camera and verrekijkers.

“Wild Brown Bear adventure”. Alle hutten zijn ingericht met with comfortable “kijk”stoelen, slaap gedeelte en (droog) toilet. De kleinste 3-pers. hut heeft de mogelijkheid de beren van dichterbij te zien, terwijl de grotere hutten (6 tot 10 persoonshutten) een panoramisch uitzicht heeft over een goede omgeving. De plek van de hutten is gesitueerd in een klein open wetlandgebied met achterin wat bebossing met veel vogels. Voor fotografen, de plek om goede foto’s te maken. Er is 12 tot 16 uur volledig daglicht en 2 tot 4 uur schemerlicht in het te boeken seizoen. Het arrangement is inclusief drankjes and sandwiches in de hutten, slaapzakken en een gids. Aanbevolen: kleding, aangepast aan de weersomstandigheden, verrekijker, foto- en/of videocamera. Roken is verboden tijdens de nacht, evenals geluidmaken.

Dag 3:
Rond 06.00 - 08.00 in de ochtend, na een interessante observatie nacht, transfer terug naar Hotel Kalevala voor uw ontbijt.
Vrijde middag voor optionele activiteiten, relaxing; (wandelen, vissen, fietsen).
Avond sauna en jacuzzi
Dinner

Dag 4:
Ontbijt
Transfer naar Kajaani airport (optioneel) of vertrek met uw eigen auto voor uw verdere rondreis.

Prijzen 2017

Prijzen per persoon 2017
twee persoons kamer gebruikt door 2 personen € 600
één persoons kamer € 684
superieur kamer gebruikt door 2 personen € 636
een suite gebruikt voor 2 personen € 765
optioneel bij te boeken transfer van/naar Kaajani p.p. (minimaal 2 pers.) € 130

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen: 2 nachten accommodatie in Hotel Kalevala ontbijt, sauna en jacuzzi.  Bezoek Petola Visitor Centre, 1 nacht Beer watching nacht incl. transfer en picnic. (half pension). Transfer van Kajaani airport naar hotel en terug.

Gratis gebruik van fietsen, roeiboot, buitenspellen, vuurplaats WLAN

Niet inbegrepen: vervoer naar Finland.

Bijzonderheden: Bij boeken hebben wij de volgende gegevens nodig voor een soort visum voor het bezoeken van de Fins-Russische grensgebied ("niemansland"), waar de observatiehutten zijn gelegen: geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit, naam, eerste voornaam en geslacht.

U kunt via Scan Britain uw vlucht naar Kajaani laten reserveren, zelf doen, of als u met eigen auto reist, de door u gekozen ferryovertochten (via Scan Britain) boeken. Vraag bij boeken van uw reis naar de op dat moment geldende prijs

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de wild brown bear Safari. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.