Noordeuropareizen

Spitsbergen met Expeditieschip MS Nordstjernen

6-daagse Zeereis rond Spitsbergen.

  • Arctisch ontdekkingstocht
  • Bezoek aan verschillende havens langs westkust van Spitsbergen
  • Keuze uit 2 verschillende varianten, start op maandag of donderdag.
image

Zeereis rond Spitsbergen

Vertrek elke maandag tussen: 5/6–11/9/2017

1e-2e dag - Longyærbyen

3e dag - Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

4e dag - Koningsfjord

5e-6e dag - Isfjord & Longyærbyen

Vertrek elke donderdag tussen: 1/6–7/9/2017

1e dag - Longyærbyen

2e dag - Longyærbyen & Barentszburg

3e dag - Magdalenafjord en Nationaal park Noordwest-Spitsbergen

4e dag - Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

5e dag - Koningsfjord

6e dag - Longyærbyen

Terug naar alle cuises.

Deze ontdekkingstocht langs de westkust van Spitsbergen heeft 2 varianten. Iedere maandag en donderdag in juni, juli en augustus vaart de ms Nordstjernen langs adembenemende fjorden, reusachtige gletsjers en historische plaatsen. De maandag-afvaart heeft een extra hotelovernachting.

 Vertrek op maandag

1e-2e dag: Longyærbyen

Maandagavond brengt een transferbus u naar het Hotel op Spitsbergen en dinsdagochtend heeft u tijd om Longyærbyen te bezoeken. Na de inscheping, zet de ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg en vervolgens langs de fjorden naar Prins Karls Forland.

3e dag: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Noord Spitsbergen biedt een zeer afwisselend landschap dat uiteen loopt van de enorme Monaco gletsjer tot de noordelijkste warmwaterbron ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd reservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen?

4e dag: Koningsfjord

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en aan het einde van de fjord de imponerende Koningsgletsjer. Het op 78°55' N gelegen Ny-Ålesund is één van de meest noordelijke, het hele jaar door bewoonde nederzettingen ter wereld.

5e-6e dag: Isfjord & Longyærbyen

De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit. Een van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhorn. Na aankomst in Longyærbyen transfer naar het Spitsbergen Hotel. 's Avonds diner en overnachting. Vol met unieke herinneringen vliegt u zaterdag terug naar huis.


Vertrek op donderdag

1e dag: Longyærbyen

Op donderdagavond brengt een transferbus u naar het Hotel op Spitsbergen. Het is 's avonds lang licht in verband met de middernachtzon en u zult zich direct verbazen over het bijzondere landschap van Spitsbergen.

2e dag: Longyærbyen en Barentszburg

Vrijdagochtend heeft u tijd om het kosmopolitische Longyærbyen - hoofdstad van de Svalbard archipel - te bezoeken met winkelcentrum, cafés, restaurants en het interessante Svalbard Museum. Na de inscheping, zet de ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg. Hier vindt u een exotische collectie oude Russische objecten en architectuur en kunt u een bezoek brengen aan het Pomormuseum of een levendige folkloreshow bezoeken. Daarna gaat het langs de fjorden naar Prins Karls Forland, één van de eilanden van de Spitsbergen archipel.

3e dag: Magdalenafjord en Nationaal park Noordwest-Spitsbergen

Vandaag gaat u naar de noordwest zijde van Spitsbergen waar u eilanden, fjorden en stranden vindt. Hier is ook de Magdalenafjord met zijn bijzondere geschiedenis, want deze fjord werd in 1596 ontdekt door William Barentsz. U vindt hier ook de restanten van een walvisvangststation uit de 16e eeuw en een begraafplaats met walvisvaarders die tijdens het uitoefenen van dit zware werk de dood vonden.

4e dag: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Tijdens deze reis hopen we ook enkele van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Spitsbergen te verkennen. Diep in het enorme Woodfjordenstelsel vinden we de imposante en snelle Monaco-gletsjer. Aan het uiteinde van deze gespleten gletsjer is er altijd een hoop onstuimig ijs dat in grote stukken van de gletsjer afkalft. In de buurt vinden we Jotunkjeldane, de noordelijkste warmwaterbronnen ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de beroemde 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd walrusreservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen die zich in deze regio thuis voelen?

5e dag: Koningsfjord

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier een eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en de imponerende Koningsgletsjer. Aan het einde van de fjord ligt Ny-Ålesund, de noordelijkste nederzetting ter wereld die het gehele jaar bewoond is. Op 78°55' N herbergt dit dorp ook het noordelijkste permanent bezette Arctische onderzoeksstation.

6e dag: Longyærbyen

In tegenstelling tot de maandagreis, waar u nog een laatste overnachting heeft, vertrekt u deze dinsdagochtend direct vanaf het schip naar het vliegveld voor de terugvlucht.


Traditionele Generatie Schepen

De ms Nordstjernen werd in 1956 in Hamburg gebouwd en onlangs in 2014 gemoderniseerd. Het stijlvolle schip is onderdeel van de 'Norwegian Cultural Heritage' met als eervolle vermelding: 'outstanding example of 1950's ship design'. ms Nordstjernen beschikt over een restaurant, een cafetaria, een bar, twee gemoedelijke salons en een kleine winkel. De hutten zijn eenvoudig en doelmatig, de salons en restaurants zijn bijzonder smaakvol ingericht. In de binnenruimtes en de dekken is veel mooi oud hout verwerkt. ms Nordstjernen heeft absoluut een heel eigen, zeer bijzondere charme.

 

Vervoersmogelijkheden naar- en terug vanaf Spitsbergen.

Vraag per e-mail naar de mogelijkheid, afhankelijk van het moment van boeken

Vliegretour: Vluchten Amsterdam–Longyærbyen–Amsterdam

Prijzen

Prijs per persoon bij 2-pers.hutbezetting  Vertrek 2 x per week tussen 1/6-2017 en 11/9-2017
6-daagse reis rond Spitsbergen
Hurtigruten hanteert flexibele prijzen, waardoor
de juiste prijs pas kan worden gegeven na inboeken
Prijsindicatie per persoon
bij boeken  van 2 personen
Binnenhut stapelbed E van € 1338 tot € 1844
Superieur binnenhut stapelbed D van € 1625 tot € 2200
Binnenhut benedenbedden I van € 2113 tot € 2875
Buitenhut benedenbedden J van € 2350 tot € 3238
Superieur Buitenhut benedenbedden A van € 2475 tot € 3413
Buitenhut bendenbedden N van € 3150 tot € 4063

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfers in Longyearbyen. • Hotelover­nachting (1x) in Longyearbyen vóór* de reis, incl. ontbijt & lunch. • Excursie in Longyearbyen. • Folkloreshow in Barentsburg. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

* Reis met vertrek op maandag: • Extra hotelover­nachting (1x) in Longyearbyen ná de reis, incl. lunch, diner & ochtendsnack

 

Niet inbegrepen: Internationale vluchten Amsterdam–Longyærbyen–Amsterdam, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Wij stellen op uw verzoek graag een prijsopgave samen. Vraag er naar per e-mail, vergezeld van de gewenste reisdata, type hut en aantal personen.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking indien reeds is ingeboekt.


Let op: • Prijzen zijn in € per persoon. • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. • Toeslagen voor 1-persoonsgebruik op aanvraag. • 3- of 4-persoonshutten op aanvraag. • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

 

Optionele excursies Prijs pp
Momenteel zijn er nog (nieuwe) optionele excursies voor deze reis in ontwikkeling. Zodra de details bekend zijn zullen wij dit hier aanvullen!

 

Bijzonderheden:

Norske Turist Service en Scan Britain zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden Hurtigruten:
Tot 45 dagen voor vertrek 15% is gelijk aan de aanbetaling
44-22 dagen voor vertrek 40% van de reissom
21-15 dagen voor vertrek 60% van de reissom
Vanaf 14 dagen voor vertrek 90% van de reissom
Op de dag van vertrek 100% van de reissom
De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor de reis Rond Spitsbergen met Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.