Noordeuropareizen

Een 15 dagen Cruise naar Spitsbergen en Noordkaap 2017

Boek nu deze zeer aantrekkelijke cruise tijdens Oktober Cruisemaand

Oktober Cruisemaand met tijdelijke aanbieding:
Met Gratis of voordelig Drankenpakket
Aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Vraag naar de mogelijkheden voor de hut van uw keuze


Boek nu deze zeer aantrekkelijke Cruise tussen 1/3-2017-30/4-2017 .


Voorjaarsactie MSC Cruises

zolang de voorraad strekt.

2e persoon in 2e-pers.hut voor 50%
Vraag naar de mogelijkheid via een offerteaanvraag.

  • Prachtige reis
  • Noordkaap
  • Spitsbergen
  • Noorse fjorden, als bezoek aan Bergen, Flåm en Geirangerfjord

Schip: MSC Preziosa
Vertrekhaven: Hamburg, Duitsland
Ontscheping: Hamburg, Duistland
Datum: vertrekdata 2017: 9 juni, 5 juli, 30 juli

Terug overige cruisereizen

Reisschema:

Dag 1 Hamburg .... 10:00
Dag 2 op zee - -
Dag 3 Bergen (Noorwegen) 07.00 14.30
Dag 4 op zee - -
Dag 5 Tromsö 11.00 20.00
Dag 6 op zee - -
Dag 7 Longyearbyen (Spitsbergen) 08.00 22.00
Dag 8 op zee - -
Dag 9 Honningsvåg (Noordkaap) 14.00 -
Dag 10 Honningsvåg (Noordkaap) - 02.00
Dag 11 op zee - -
Dag 12 Hellesylt/Geiranger 08.00 17.00
Dag 13  Flåm 08.30 18:00
Dag 14 Op zee - -
Dag 15 Hamburg 07:00 -

De afvaart op 9 juni 2017 heeft een iets andere volgorde van reizen.

Route informatie

Bergen

Een juweeltje tussen zeven imposante heuvels en verbluffende fjorden
Klaar voor een teug zuivere, Noorse lucht? Reis met ons mee naar Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen en een heerlijke bestemming op de MSC Noord-Europese cruiseroute. Bergen is een levendige universiteitsstad die baadt in cultuur. De stad is heerlijk compact en vlot toegankelijk voor sightseeing, met een aantrekkelijke wirwar van kasseienstraatjes.

Als u van de open natuur houdt, dan is Noorwegen – en Bergen in het bijzonder – de ideale vakantieplek. Natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hun wandelschoenen aantrekken om ons te vergezellen op een speciale trektocht die de havenstad Bryggen met haar mooie houten gebouwen en een boswandeling beslaat, en dat alles afgerond met een fotomoment en panoramisch uitzicht vanaf de Fløeinberg. Of neem deel aan een ontspannende stadsrondleiding per bus die niet alleen Bryggen aandoet, maar ook Bergens eigenzinnige, kleurrijke gebouwen aan de waterkant.Of ga van het schip naar… de wolken! We hebben een extra speciale activiteit in de vorm van een vliegtour die u over de stad Bergen en de omliggende zee, bergen, fjorden en gletsjers voert, voor een spannend hoogtepunt van uw Noorse vakantie.

Tromso

Prachtige landschappen en wonderlijke zeegezichten. In de 19e eeuw stond de Noorse stad Tromso bekend als het ‘Parijs van het noorden’ omdat de inwoners er veel kosmopolitischer uitzagen dan toeristen hadden verwacht. Tromso is de grootste Noorse stad ten noorden van de noordpoolcirkel en de laatste bewoonde stad vóór het barre poolgebied. Stap in de kabelbaan om de landschappen en prachtige zeegezichten van Tromso te bewonderen. Of ga naar het Poolmuseum en Wilderniscentrum. U steekt veel op over moedige poolexpedities terwijl uw kinderen kennismaken met de husky’s in de kennels.

Spitsbergen - Longyearbyen

De Svalbardeilanden vormen de meest afgelegen provincie van Noord-Europa. Aankomen in Longyearbyen op een MSC cruise betekent aankomen in de meest noordelijke gemeente ter wereld.

Het plaatsje is klein maar heeft veel te bieden, zoals de interessante collecties van oude plattegronden en boeken over de Svalbard in de stadsgalerie, evenals dia's van fotograaf-componist Thomas Widerberg en een tentoonstelling van schilderijen van Kåre Tveter. Longyearbyen werd gesticht voor de mijnbouw vanwege de overvloed aan kool, dus zult u er veel verlatenkoolmijnen vinden.
De pylonen die de kabelbaan ondersteunen zijn ook overblijfselen en onderdeel van de lokale cultuur die de lokale steenkoolwinningsmethoden belichten. Het Svalbardmuseum biedt inzicht in deze activiteit, evenals voorbeelden van lokale flora en fauna. Daarnaast illustreert het museum de jaagmethodes van de eilanden waar de mens moest concurreren met de ijsberen, de koning van dit gebied, die nog steeds aanwezig is in het wild (alle excursies in het wild worden uitgevoerd aan de hand van lokale veiligheidsinstructies).
Een interessante bezienswaardigheid in dit afgelegen plaatsje is de Wereldzadenbank op Spitsbergen, een ondergrondse antinucleaire bank waar alle bekende en geclassificeerde zaden worden bewaard. In Longyearbyen zijn genoeg plekken waar u kunt genieten van een ontspannend drankje, maar als u naar iets meer speciaals zoekt kunt u ook dineren in één van de jachthuizen. Er zijn ook verschillende excursies mogelijk in het gebied.
U kunt er zeevogels spotten, rond de fjorden kajakken, op zoek gaan naar zeehonden of een ritje nemen in een hondenslee; hetzij op sneeuw hetzij op wielen. Sommige routes leiden naar de top van de berg Sarkofagen van waaruit u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op Longyearbyen en het fjord

 

Noordkaap Cruise - Beleef het ongelooflijke natuurfenomeen van de middernachtzon

De kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors - en het meest noordelijke stuk land op het Europese continent tijdens een MSC cruise, zal zelfs de meest afgeleide reiziger imponeren.
Wanneer het schip voor anker gaat in Honningsvåg zult u zien dat de lucht, die voortdurend verfraaid wordt met iriserende wolken en verlicht wordt door het zonlicht dat 24 uur per dag schijnt van midden mei tot en met juli, de meest ontzagwekkende bezienswaardigheid is. U zult niet kunnen ontkennen dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor het einde van de aarde.

Om de geest en levenswijze van de vissers die in deze extreme omstandigheden leven beter te begrijpen, kunt u een bezoek brengen aan het Honningsvåg-museum: naast een tentoonstelling van alledaagse voorwerpen, vindt u er ook een expositie die vertelt over de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op deze gebieden.

Mis tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa niet een excursie naar de Noordkaap waar u een rotswand zult vinden die 500 miljoen jaar oud is, 307 meter boven de zeespiegel uitstijgt en de Oostzee en de Noordelijke IJszee domineert van waaruit u het spektakel van de middernachtzon kunt bewonderen.

Op korte afstand van het monument dat deze afgelegen locatie eert zijn de Nordkapphallen, een bezoekerscentrum dat tentoonstellingen en vertoningen van documentaires biedt over de schoonheid van het gebied. Hier vindt u alles wat u nodig hebt. Een café en een restaurant, evenals een postkantoor en zelfs een kapel in het noordelijkste deel van de wereld: de St Johannes Kapell.

Ondanks de hoogte is de gemiddelde temperatuur in de zomer nooit lager dan zeven graden. Hier in het westelijke Finnmark regeert de natuur nog steeds en u kunt de natuur bewonderen door deel te nemen aan fotografische safari's om de lokale flora en fauna te ontdekken. U kunt ook naar Gjesvær gaan, op korte afstand van de Noordkaap waar u papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers en andere zeevogels kunt tegenkomen

Een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger

Hellesylt is een prachtig ferryhavenstadje aan de schitterende fjord van Geiranger en UNESCO-werelderfgoed in het westen van Noorwegen.
Op dit punt in uw Noord-Europese MSC-cruisevakantie krijgen passagiers de kans om een van de meest spectaculaire berglandschappen van Noorwegen te aanschouwen. Houd uw fototoestel dus bij de hand!
Verlaat uw luxueuze cruiseschip om te profiteren van onze excursiepakketten en beste aanbiedingen voor de indrukwekkende bezienswaardigheden. Geiranger is een van de populairste vakantiebestemmingen van Noorwegen. Rij via kronkelende wegen naar de panoramische locatie Dalsnibba met een adembenemend uitzicht op bergen, gletsjers en kristalheldere meren bieden.
Beleef aan de Geirangerfjord een buitengewoon avontuur door met een speciale boot dicht bij de indrukwekkende watervallen te komen. Na elk avontuur kunt u rustig op adem komen met Noorse lekkernijen van plaatselijke restaurants of traditionele hoeves. Vergezel ons op deze dag aan land en keer met onvergetelijke herinneringen naar het schip terug.

Een van de meest spectaculaire treinreizen in Europa

Om Flåm te bereiken zal uw MSC cruiseschip varen in de Sognefjord, de langste van de honderden Noorse fjorden.
Het recordbrekende fjord, dat langer is dan 204 kilometer en 1308 meter diep, van waaruit uw schip naar het zuiden zal varen om het zuidelijke eind van het Aurlandsfjord te bereiken. Op dit moment van uw MSC cruise van Noord-Europa zult u Flåm zien tussen de torenhoge, dichtbeboste bergen.
In deze uitdagende en afgelegen omgeving kunt u zien hoe zelfs moderne vervoersmiddelen zoals de trein uitstekend samengaan met het spectaculaire natuurlijke landschap van Noorwegen. Neem de trein van Flåm naar Kjosfossen: 20 ongelooflijke kilometers binnen de groene rijtuigen tot aan het station Myrdal op de spoorweglijn van Bergen.
De landschappen die u er zult bewonderen zijn echt uniek en maken uw reis onvergetelijk. De natuur komt tot uiting in de meest prachtige en wilde landschappen, met rotsen gevormd door rivieren die ravijnen en kloven vormen en watervallen die van duizelingwekkende hoogtes naar beneden vallen en hier en daar hooggelegen bergboerderijen waar vee wordt gehouden en heerlijke kaas wordt geproduceerd.
En dan te bedenken dat de stroom om de trein voort te bewegen een geschenk van de natuur is. Het zijn de indrukwekkende Kjosfossenwatervallen die prachtig naar beneden vallen en zo talloze foto's waard zijn. Zij drijven de turbines aan die de elektrische energie produceren voor de spoorweglijn. Mis ook de excursie in rubberboten of kajakken op de wateren die de kleine haven omringen niet.
U krijgt de kans om de gevarieerde flora en fauna die aan deze oevers leven te bewonderen. Breng een bezoek aan de beschermde gebieden Aurlandfjord en Nærøyfjord om de majestueuze schoonheid voortgebracht door de activiteit van het ijs en de zee te bewonderen vanaf een speciaal uitkijkpunt.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie Schip

MSC Preziosa:

De klassieke inrichting en het gedetailleerde vakmanschap van onze schepen omvat eenecht stenen plein en spectaculaire pronkstukken zoals de geweldige Swarovski-kristallen statige trap en een betoverend 'infinity pool'

Bekroonde favorieten zoals de MSC Aurea Spa met schoonheids- en wellnessbehandelingen die spanningen doen verdwijnen. En de exclusieve luxe van MSC Yacht Club, een schip in een schip concept bestaande uit exclusieve suites, butlerservice, speciale voorzieningen en privédekken. Krijg exclusieve toegang tot de vrijetijdsvoorzieningen van wereldklasse, zoals een volwaardig casino en een theater zo groot als op Broadway. Ontdek diensten die uitsluitend aangeboden worden op de MSC Preziosa, zoals de smaakvolle Eataly slowfoodkeuken, het zonnedek alleen toegankelijk voor volwassenen compleet met spabehandelingen en de Tiki bar voor kinderen en tieners.
Van het spetterend leuke Doremi Castle aquapark voor kinderentot Vertigo,de langste waterglijbaan (een minimum lengte en leeftijd kan van toepassing zijn) op zee, bekroond met de titel ‘Beste Innovatie’door Cruise International in 2013; het schip zit boordevol voorzieningen voor kinderen en tieners.
Het Galaxy restaurant en zijn open keuken serveren de hele dag door heerlijke gerechten en met een panoramische disco zult u zich ook in de avond geen enkel moment vervelen.

Accommodatie omschrijving**

Warme zonnestralen beroeren luxueuze suites en brede, ruime dekken. Met zijn exclusieve MSC Yacht Club is MSC Preziosa weer een nieuw hoofdstuk in het liefdesverhaal tussen zijn reizigers en de zee.

Er zijn verschillende catergorieën met ieder zijn eigen prijs voor ieder type stateroom. De verschillen kunnen zitten in de locatie op het schip, grote van de stateroom en het zicht vanuit de stateroom.

Afhankelijk van het schip kan elk type verschillende categorieën staterooms omvatten.

Enkele voorbeelden.

Binnenhut

De bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek).  Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluisje. Airconditioning. Oppervlakte tussen de 13 m² en 24 m².

Hut Zeezicht

Alle bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Badkamer met douche. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. Oppervlakte tussen de 12 en 29 m².

Balkonhut

De bedden kunnen zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Grote kledingkast. Badkamer met douche of bad. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. . Oppervlakte tussen de 17 m² en 42 m².

De Luxe Suite

In de luxe suites kunnen de bedden  zowel enkel als tweepersoons zijn (op verzoek). Grote kledingkast. Badkamer met ligbad. Interactieve tv. Telefoon. Internetverbinding met uw eigen laptop mogelijk (tegen betaling). Minibar en kluis. Airconditioning. . Oppervlakte tussen de 26 m² en 39 m².  

 

Indien u dat wenst, kunt u voor aan boord een drankenpakket bijboeken.
Ook excursies kunt u vooraf boeken.
Vraag naar de mogelijkheden, bij het boeken van uw cruise.


De prijs is gebaseerd op de BELLA Experience.
U kunt ook kiezen voor het luxere pakket, de Fantastica Experience.
Indien u daar belangstelling voor heeft, dan geven wij u daarvan de prijs in de prijsopgave.

 

Bella Experience

COMFORT

Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

 · Elegante en compleet uitgeruste hutten


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (gastronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd.


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
 · Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs)


SERVICES

· Gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten


Fantastica Experience

COMFORT

· Droomcruises aan boord van moderne schepen van de Masters of the sea

· Elegante en compleet uitgeruste hutten
· Superieur comfort met 24-uurs roomservice (gratis bezorging)
· Ontbijt in uw hut (bezorging en ontbijt is gratis)


GASTRONOMISCHE VOORDELEN

· 20-uurs buffet (tronomisch menu op elk moment van de dag)
· Grote variatie aan specialiteitenrestaurants waar Mediterrane en internationale gerechten worden geserveerd


SPORT & ACTIVITEITEN

· Broadwaystijl theatershows
· Zwembaden
· Openlucht faciliteiten (Power Walking parcours, Basketbal…)
· Geavanceerde fitnessruimte met panoramisch uitzicht
· 50% korting op fitnesslessen (bijv. yoga)en personal trainer (op basis van beschikbaarbeid)
· Entertainment activiteiten
· Entertainment voor baby’s en kinderen (Clubs…)
· Entertainment activiteiten voor kinderen: taalcursussen en Master Chef kooklessen met personeel aan boord (afhankelijk van beschikbaarheid)

 

Verder zijn er nog de Wellness Experience, de Aurea Experience en de MSC Yacht Club, elk met zijn eigen extra's.


SERVICES

· gekwalificeerd meertalig personeel


FLEXIBILITEIT

· Keuze in hut* (op basis van beschikbaarheid)
· Keuze uit de beste beschikbare hutten
· Maximale flexibiliteit in boeken** (wijziging naam, datum, lagere annuleringskosten)
· Mogelijkheid om een Super Familie Hut te boeken voor de hele familie (indien beschikbaar)
· Keuze uit diner zitting (op basis van beschikbaarheid)
· Voorrang bij toekennen diner zitting


ANDERE VOORDELEN

· Verdien MSC Club punten

Prijzen

Prijs per persoon vertrek 9 juni, 5 juli, 30 juli 2017
Hutprijs Bella Experience prijs 2017
Binnenhut v.a. € 1919 *
Buitenhut v.a. € 2469 *
Balkonhut v.a. € 2719 *
 Super familie hut (max 6 personen) v.a. € 10469 per hut
3e/4e bed volwassenen op aanvraag bij boeken
MSC Yacht Club Experience de luxe suite v.a. € 4429 *
MSC Yacht Club Experience Royalsuite v.a. € 8529*
Toeslag alleen gebruik.
(Op aanvraag bij boeken).
50-100%
Havengelden volwassenen inclusief
Havengelden kinderen jonger dan 18 jaar €  129
(onder voorbehoud)

*Getoonde prijs is de vanafprijs in euro (€) per persoon o.b.v. tweepersoonsbezetting en zijn onderhevig aan verandering

Tegen meerprijs is hutaccommodatie mogelijk in de Fantastica Experience of de Wellness Experience.
Inbegrepen in de prijs: hut in de door u gekozen hutcategorie, alle buffetten tijdens de cruise, alle shows, live muziek en entertainment en vrij gebruik van de meeste faciliteiten.
Servicekosten en eventuele extra’s zijn niet in de reissom inbegrepen voor alle passagiers. Weergegeven prijzen zijn op basis van beschikbaarheid.
Aanbiedingen kunnen afwijkende voorwaarden hebben.
De weergegeven informatie is onderhevig aan verandering en kan zonder enige kennisgeving door MSC worden gewijzigd. MSC Cruises behoudt zich tevens het recht voor, om de havens, het tijdstip van aankomst en vertrek te wijzigen, annuleren of te vervangen zonder voorafgaande kennisgeving.

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

  • Cruise volgens bovenstaande route
  • Alle maaltijden aan boord (Volpension)
  • Havengelden
  • Belastingen met betrekking tot de cruise
  • Activiteiten die gratis aan boord worden georganiseerd

Niet inbegrepen:

Vertrekmogelijkheden: 9 juni, 5 juli, 30 juli (2017)

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruise voor de 15-daagse MSC cruise Spitsbergen en Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.