Noordeuropareizen

image

10-daagse Busrondreis Indrukwekkend Noorwegen 2018

Een indrukwekkende reis met als uitvalsbasis Hemsedal. De Nærøyfjord, Flåmsbanen, Jotunheimen, de Borgund staafkerk en Oslo zijn enkele hoogtepunten

In 1898 bracht de beroemde poolonderzoeker Fridtjof Nansen een bezoek aan de Bjøberg Fjellstue in Hemsedal en hij is daarmee één van de eerste toeristen die dit dorp in het hart van Noorwegen heeft bezocht. Sindsdien heeft Hemsedal zich met zijn prachtige bergnatuur, attracties als de Sognefjord en de Flåmsbanen en een enorme variatie aan activiteiten ontwikkeld tot één van de populairste vakantiebestemmingen van het land, waar echter ook rust en stilte nog hoog in het vaandel staan. Als afsluiting van de reis staat ook nog een bezoek aan Oslo, de schitterend aan de Oslofjord gelegen hoofdstad van Noorwegen, op het programma.

 • Heenreis met ferry Kiel-Göteborg
 • Mooie rit naar Hemsedal voor een verblijf van 6 nachten
 • Standplaats reis met veel mooie dagtochten
 • Geniet van de overweldigende natuur
 • Bezoek o.a. aan: Borgund Stavkirk, Sognefjord, Flåmsbaan
 • Stadsbezoek Oslo
 • Terugreis met ferry via Göteborg naar Kiel
 • Dag 1: Naar Kiel. Inschepen ferry Kiel-GOóteborg, ca 500 km
 • Dag 2: Rijden naar Gol, ca 495 km
 • Dag 2 t/m 8: Verblijf in  Hemsedal of Gol voor excursies/dagtochten
 • Dag 3: Bezoek Fagerness, ca 200 km
 • Dag4: Bezoek Borgund Stavkirk, Lærdal en Sognefjord, ca 334 km
 • Dag 5: Flåm en Næroyfjord, ca 350 km
 • Dag 6: Dagtocht Jotunheimen, ca 700 km
 • Dag 7: Vrije dag
 • Dag 8: Naar Oslo overnachting, ca 210 km
 • Dag 9: Naar Göteborg. Inschepen Stena Line, ca 300 km
 • Dag 10: Aankomst Kiel en naar huis, ca 500 km

Routebeschrijving

Dag 1: Rijden naarKiel. Inschepen Stena line nachtvaart naar Göteborg, ca 500 km

Vanaf onze wisselplaats vertrekt u na een kopje koffie richting Duitsland. Via Bremen en Hamburg rijdt de bus naar de havenstad Kiel. Om 19.00 uur vertrekt de ferry van de Stena Line naar Göteborg, waar we de volgende ochtend om 9.00 uur aankomen. U kunt bij boeking een maaltijdenpakket voor de heen- en terugreis reserveren (2x diner en 2x ontbijt).

Dag 2: Naar Gol of Hemsedal Noorwegen, ca 500 km

In de ochtend legt het schip aan in de haven van Göteborg. We ontschepen en rijden langs de mooie Zuid-Zweedse kust in de richting van Noorwegen. Bij de Iddefjord passeren we de Zweeds-Noorse grens. Langs de Oslofjord rijden we via Oslo naar het Hallingdal. Tijdens de rit kunt u al genieten van de prachtige Noorse natuur. Voorbij het plaatsje Gol begint het mooie Hemsedal. In het gelijknamige dorp zullen we de komende zes nachten verblijven.

Dag 3: Panoramaveien en Fagerness, ca 200 km

Vandaag staat de Panoramaveien op het programma. Deze route gaat van Lykkja en Vaset naar Fagernes en behoort tot de mooiste routes van het land. Onderweg zien we kleine meertjes en hoge bergtoppen. Het kan voorkomen dat deze weg in het voorjaar of door weersomstandigheden niet begaanbaar is. Het programma wordt dan aangepast. Fagernes ligt aan de monding van de Neselv en is een gezellig toeristenplaatsje. Het is het hart van de folkloristische streek Valdres. De gebouwen in het Valdres Folkemuseum representeren een breed spectrum van stijlen en bouwtradities uit dit deel van Noorwegen.

Dag 4:  Borgund, Lærdal en Sognefjord, ca 335 km

Een mooie dagtocht naar de fjorden. Allereerst maken we een stop bij Borgund, de best bewaard gebleven staafkerk van Noorwegen. De staafkerk is een uniek houten bouwwerk, waarvoor de eerste bomen reeds in 1180 werden geveld. De uit hout gesneden drakenkoppen op het dak moesten het onheil verjagen. Vervolgens rijden we naar Lærdal aan de Sognefjord. Deze fjord wordt ook wel de 'Keizer onder de fjorden' genoemd.

Dag 5: Flåmsbanen en Næroyfjord, ca 350 km

Vandaag staan de beroemde Sognefjord en de Flåmsbanen op het programma. Via de Lærdalstunnel rijdt de bus naar Gudvangen aan het eind van de Nærøyfjord, de smalste en mooiste zijarm van de Sognefjord. In 2005 werd deze fjordarm door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. U heeft de mogelijkheid om een boottocht te maken door de Nærøyfjord en de Aurlandsfjord (boottocht excl. ca. NOK 295 p.p.). In Flåm kunt u een rit maken met de Flåmsbanen (excl. ca. NOK 335 p.p. retour). Dit spoorwegtraject wordt door velen één van de mooiste trajecten ter wereld genoemd. Over een afstand van ongeveer 20 kilometer wordt een hoogteverschil van maar liefst 865 meter overbrugd. Onderweg stopt de trein bij de indrukwekkende waterval Kjosfossen.

Dag 6: Jotumheimen, ca 700 km

In Jotunheimen (het land van de reuzen) liggen de hoogste bergen van Noorwegen, de Galdhøpiggen (2469 m) en de Glittertind (2470 m). Het Jotunheimen Nasjonalpark behoort tot de grootste beschermde natuurgebieden in Noorwegen. Verschillende ijstijden zijn verantwoordelijk voor het huidige profiel van dit gebergte en ook vandaag de dag is een groot deel van het gebied nog door gletsjers bedekt.

Dag 7: Rjukandefossen

We rijden naar het kleine plaatsje Tuv in het Hemsedal. Na het parkeren van de bus kunt u een korte wandeling maken naar de Rjukandefossen; een dubbele waterval in de Mørkedølarivier. 's Middags kunt u genieten van de natuur of een wandeling in de omgeving van Hemsedal maken. Met de Hemsedal Card krijgt u o.a. 50% korting op een tochtje met de stoeltjeslift naar de top van de 1100 meter hoge berg (alleen zomerseizoen), vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft.

Dag 8: Oslo, 210 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Oslo. De laatste nacht verblijven we in de omgeving van de Noorse hoofdstad. Oslo is een moderne stad aan de brede Oslofjord, omgeven door bossen en bergen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het beroemde raadhuis en de Karl Johansgate, de lange winkelstraat met uitzicht op het koninklijk paleis. Ook een bezoek aan het Vigelandspark staat op het programma. De Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland kreeg hier de ruimte om al zijn beeldhouwwerken te exposeren. Rond de vele terrasjes aan de haven is het de hele dag één en al bedrijvigheid

Dag 9: Frederikstad en Göteborg, ca 300 km

Het wordt tijd om afscheid te nemen van het Noorse landschap. Onderweg naar Zweden maken we nog een stop bij Fredrikstad. De historische binnenstad ‘Gamlebyen’ werd in de 16e eeuw gebouwd door koning Fredrik II nadat een nabijgelegen stadje door Zweedse troepen volledig was verwoest. In Göteborg volgt de inscheping aan boord van de ferry van de Stena Line naar Kiel (vertrek 19.00 uur). De overnachting is aan boord.

Dag 10: Aankomst Kiel en terug naar Nederland, ca 500 km

Er is een einde aan deze mooie reis gekomen. Op de wisselplaats kunt u nog genieten van een afscheidsmaaltijd, voordat u met de servicelijnen terug gaat naar uw opstapplaats.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Stena Line overtochten Kiel-Göteborg v.v.
Uw reis begint en  eindigt aan boord van de Stena Line. Tijdens de ferry overtocht van Kiel naar Göteborg en terug, kunt u aan boord van de Stena Scandinavica of Stena Germanica genieten van een maaltijd of een drankje in één van de restaurants of bars. Stena Line biedt u aan boord van haar ferry's diverse mogelijkheden, zodat er voor iedereen iets te vinden is. U verblijft aan boord van Stena Line in een 1-of 2-persoons binnen- of buitenhut met stapelbed of benedenbedden. (optionele keuze).

Welkom aan boord!

Op de heenreis vaart u met de ferry van Hirtshals naar Kristiansand, een korte ontspannen overtocht.  .

Hotel omschrijving

U verblijft 7 nachten in hotels.

 

Skogstad Hotel*** in Hemsedal, 6 nachten bij vertrek op 28/5-2018
Ligging

In het centrum van Hemsedal, tegenover het VVV.
Faciliteiten

Receptie, lift, gezellig lounge met bar en open haard, fitness- en wellnessruimte. Gratis Wifi in de algemene ruimtes.
Kamers

Comfortabel en netjes ingericht met tv, telefoon, badkamer met douche en toilet.
Bijzonderheden

Ontbijtbuffet en 3-gangendiner of dinerbuffet.

 

Storefjell Resort Hotel**** in Gol, 6 nachten (bij vertrek op  2/7, 9/7, 6/8 en 20/8)
Ligging

Prachtig gelegen op de berg op ca. 20km van het centrum van Gol.
Faciliteiten

Receptie, gezellige bar, pianobar, restaurant, binnenzwembad met mini waterpark, fitness- en wellnessruimte. Gratis Wifi in de algemene ruimtes.
Kamers

Comfortabel en netjes ingericht met flatscreen-tv, telefoon, minibar en badkamer met bad of douche en toilet.
Bijzonderheden

Ontbijtbuffet en 3-gangendiner of dinerbuffet.

 

Een Hotel**** Oslo, 1 nacht

(Later bekend welk hotel)

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen 2018

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
28-05-2018 € 979 € 1.298
02-07-2018 € 989 € 1.348
09-07-2018 € 989 € 1.348
06-08-2018 € 989 € 1.348
20-08-2018 € 899 € 1.348

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek uit Beek
 • Luxe comfort class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • 2 Overnachtingen op de ferry Kiel - Göteborg .v. in een 2-persoonsbinnehut (stapelbed)
 • 6 Overnachtingen in het Skogstad Hotel in Hemsedal of Storefjeel Hotel in Gol
 • 1 Overnachting in Oslo
 • 7x Ontbijt en 7x Diner
 • Afscheidsdiner in Beek

Niet inbegrepen

 • Enteree gelden

Groepsgrootte min. 18 en max. 44 deelnemers

Extra's:

 • Boottocht Lysefjord ca € 45,00 p.p.
 • Treinrit Voss-Myrdal-Flåm  Flåmbanen € 50,00 p.p.

Excursiegelden ter plaatse:

Het totaalbedrag aan extra excursies en entreegelden ter plaatse afrekenen.

U kunt dit wel gelijktijdig met uw reservering van uw reis opgeven.

Overtocht

Tijdens de nachtafvaart met Stena Line kunt u, indien u dat wenst, in een andere hutaccommodatie verblijven.

Hieronder de mogelijke huttypes en bijhorende toeslagen per persoon:

 • 2-pers.buitenhut stapelbed € 29,00 p.p..
 • 1-pers.binnenhut d/t € 49,00 p.p
 • 1-persoonshut buitenhut d/t € 73,00 p.p.

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Noorse Kroon

Opstapschema

Veel verschillende plaatsen door geheel Nederland.

Bij uw offerteaanvraag, geven wij u de dichtstbijzijnde opstapplaats op in de buurt van uw woonplaats.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 10-daagse rondreis Indrukwekkend Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.